top of page
Admin

YOĞURTLU SARIMSAKLI BULGUR ÇORBASI

1/2  su bardağı  Sıvı yağ                                           

  • 1 orta boy Soğan                                                     

  • 1 yemek kaşığı   Biber salçası                                  

  • 7 su bardağı Su                                       

  • 1/2 su bardağı   Bulgur    

  • 1,5 su bardağı Yoğurt (süzme)                      

  • 5-6 iri diş  Sarımsak                             

  • 1 adet  Yumurta                             

  • 2 yemek kaşığı Un                                        

  • 1 yemek kaşığı  Nane                                      

  • 1 tatlı kaşığı Pul biber                            

  • 1 tatlı kaşığı Tuz        


  •     

Yoğurtlu Sarımsaklı Bulgur Çorbası Hazırlanışı  

  •  

  • Yağla ince doğranmış soğanı 3-4 dakika kavurun.

  •  

  • Biber salçası ve su ilave edip karıştırın.

  •  

  • Kaynayınca bulgur koyun, kısık ateşte bulgurlar yumuşayana kadar 30-40 dakika pişirin.

  •  

  • Yoğurt, yumurta, ezilmiş sarımsak, un, nane ve kırmızıbiberi, 1 su bardağı suyla iyice karıştırın.

  •  

  • Kaynayan çorbadan 3-4 kaşık ekleyerek alıştırın ve çorbaya karıştırarak ilave edin.

  •  

  • Birkaç taşım kaynayınca tuz atıp ocaktan alın.

  •  

  • Sıcakken servis yapın.

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

FIRINDA SOMON

MALZEMELER 2 dilim somon Yarım çay bardağızeytinyağı 2 diş sarımsak 1 adet limon suyu 1 Demet dereotu 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI...

PIRASA YEMEĞİ (ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI)

MALZEMELER 4 sap orta boy pırasa 2 adet orta boy havuç 2 yemek kaşığı pirinç 1 adet limonun suyu 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu...

BARBUNYA YEMEĞİ

Malzemeler: Yarım kg taze barbunya 1 adet kuru soğan 1 havuç 1 patates 1 domates 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım çay...

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page