Maklube Yemeği için
Malzemeler
Malzemeler
1 patates
2 su bardağı baldo pirinç
250 gr kuşbaşı dana eti
1 soğan
50 gr tereyağı
2.5 su bardağı ılık su
Tuz
Karabiber
Üzeri için
Maydanoz
Maklube Yemeği
Nasıl Yapılır
Eti küçük parçalar halinde kesip tavada kavurun. Yarım su bardağı ılık su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Patatesin kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayıp kızartın.
Soğanı halka şeklinde doğrayıp tencereye dizin. Üzerine etleri yerleştirin. Kızarmış patatesleri etlerin üzerine alın.
Pirinci yıkayın. Ayrı bir tencerede tereyağında pirinci kavurun. Patateslerin üzerine alın. 2 su bardağı kaynamış suyu yavaş yavaş ekleyin.
Tuz serpiştirip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. 10 dakika dinlendirin.
Tencereyi servis tabağına ters çevirip 5 dakika bekletin. Üzerindeki tencereyi alıp maydanoz serpiştirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Commenti