top of page
Admin

MAKLUBE YEMEĞİ

Maklube Yemeği için

Malzemeler

Malzemeler

  • 1 patates

  • 2 su bardağı baldo pirinç

  • 250 gr kuşbaşı dana eti

  • 1 soğan

  • 50 gr tereyağı

  • 2.5 su bardağı ılık su

  • Tuz

  • Karabiber

Üzeri için

  • Maydanoz

Maklube Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Eti küçük parçalar halinde kesip tavada kavurun. Yarım su bardağı ılık su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

  2. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Patatesin kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayıp kızartın.

  3. Soğanı halka şeklinde doğrayıp tencereye dizin. Üzerine etleri yerleştirin. Kızarmış patatesleri etlerin üzerine alın.

  4. Pirinci yıkayın. Ayrı bir tencerede tereyağında pirinci kavurun. Patateslerin üzerine alın. 2 su bardağı kaynamış suyu yavaş yavaş ekleyin.

  5. Tuz serpiştirip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. 10 dakika dinlendirin.

  6. Tencereyi servis tabağına ters çevirip 5 dakika bekletin. Üzerindeki tencereyi alıp maydanoz serpiştirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

FIRINDA SOMON

MALZEMELER 2 dilim somon Yarım çay bardağızeytinyağı 2 diş sarımsak 1 adet limon suyu 1 Demet dereotu 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI...

PIRASA YEMEĞİ (ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI)

MALZEMELER 4 sap orta boy pırasa 2 adet orta boy havuç 2 yemek kaşığı pirinç 1 adet limonun suyu 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu...

BARBUNYA YEMEĞİ

Malzemeler: Yarım kg taze barbunya 1 adet kuru soğan 1 havuç 1 patates 1 domates 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım çay...

Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
bottom of page