top of page
Admin

MAHLUTA ÇORBASI

Mahluta Çorbası için

Malzemeler

Malzemeler

  • 1 soğan

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek

  • Yarım çay bardağı pirinç

  • 6 su bardağı su

  • Yarım limonun suyu

  • 1 tatlı kaşığı kimyon

  • Tuz

Üzeri için

  • 20 g tereyağı

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

  • 1 tatlı kaşığı nane


Mahluta Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı iri doğrayın ve tencereye alın. Mercimek, pirinç ve suyu ilave edip malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

  2. Tuz, limon suyu ve kimyonu ekleyip blenderdan geçirin. Tereyağını küçük bir tavada eritip içine biber salçası ve kırmızı pul biberi ilave edin.

  3. Çorbayı kaseye aldıktan sonra üzerine biberli yağ dökün. Nane ile süsleyerek sıcak servis yapın.


1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

FIRINDA SOMON

MALZEMELER 2 dilim somon Yarım çay bardağızeytinyağı 2 diş sarımsak 1 adet limon suyu 1 Demet dereotu 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI...

PIRASA YEMEĞİ (ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI)

MALZEMELER 4 sap orta boy pırasa 2 adet orta boy havuç 2 yemek kaşığı pirinç 1 adet limonun suyu 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu...

BARBUNYA YEMEĞİ

Malzemeler: Yarım kg taze barbunya 1 adet kuru soğan 1 havuç 1 patates 1 domates 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım çay...

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page