top of page
Admin

KEKİKLİM TAVUK

Kekiklim için

Malzemeler

  • 500 gr tavuk göğüs

  • 2 çorba kaşığı top bilye kekik

  • 1 diş sarımsak

  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı

  • 2 çay kaşığı tuz

  • 2 çay kaşığı karabiber

  • 1 paket krema

  • Yarım su bardağı rende kaşar peyniri

  • 1 tatlı kaşığı sirke


Makarnası için:

  • Yarım paket kalem makarna

  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal

  • 3 dal fesleğen

  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

  • Tuz

Salatası için:

  • Yarım göbek marul

  • 1 adet havuç


Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle tavuk göğüslerini iri küpler halinde doğrayın ve derin bir kabın içerisine koyun.

  2. Top bilye kekikleri bir bıçak yardımıyla çok ufalamadan üzerinden geçin.

  3. Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, bilye kekik, tuz ve sirkeyi tavuğun üzerine ekleyip güzelce harmanlayın.

  4. 1 saat kadar dinlendirmeye bırakın.

  5. Makarna için derin bir tencerede su kaynatın ve içerisine 1 tatlı kaşığı zerdeçal, tuz ve zeytinyağı ilave edin.

  6. Kaynayan suyun içerisine makarnayı ekleyin ve paketin arkasındaki pişirme dakikasına göre pişirin.

  7. Fesleğen, zeytinağı ve tuzu pürüzsüz bir sos kıvamına gelene kadar rondodan geçirin.

  8. Tavukları sotelemek için bir tavaya zeytinyağını ilave edin ve iyice kızana kadar ısıtın.

  9. Marine ettiğiniz tavukları ısınan yağın içerisine alın.

  10. Yüksek ateşte güzelce kızarana kadar sotelemeye başlayın.

  11. Sotelenen tavukları ocaktan almadan önce üzerine krema ekleyip çektirin ve en son kaşar ilave edip karıştırın.

  12. Salatası için havuçları soyup rendeleyin ve göbek marulu gelişigüzel doğrayın, bir kapta zeytinyağı, sirke ve fesleğenli yağ dan ilave edip güzelce harmanlayın.

  13. Süzdüğünüz makarnanın içerisine fesleğenli sosu ilave edip karıştırın.

  14. Servis edeceğiniz tabağa tavuğu, makarnayı ve salatayı ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

FIRINDA SOMON

MALZEMELER 2 dilim somon Yarım çay bardağızeytinyağı 2 diş sarımsak 1 adet limon suyu 1 Demet dereotu 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI...

PIRASA YEMEĞİ (ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI)

MALZEMELER 4 sap orta boy pırasa 2 adet orta boy havuç 2 yemek kaşığı pirinç 1 adet limonun suyu 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu...

BARBUNYA YEMEĞİ

Malzemeler: Yarım kg taze barbunya 1 adet kuru soğan 1 havuç 1 patates 1 domates 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım çay...

Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
bottom of page