İçindekiler
2 dilim (yaklaşık 3 pound) dana sırt kaburga
¼ su bardağı koyu esmer şeker
2 yemek kaşığı füme kırmızı biber
1 yemek kaşığı tatlı veya sade kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı sarımsak tozu
2 yemek kaşığı soğan tozu
1 yemek kaşığı acı biber tozu
¼ su bardağı kosher tuzu
1 yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı beyaz biber
2 çay kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 su bardağı seçtiğiniz barbekü sosu
HAZIRLANIŞI
1
Fırını 120 dereceye ısıtın.
2
Küçük bir kasede baharatları ve şekeri birleştirin ve iyice karıştırın.
3
Kaburgaları kuru karışımla kaplayın ve yapışması için bastırın.
4
Kenarları yüksek bir fırın tepsisine alüminyum folyo serin ve kaburgaları kemikli tarafı yukarı bakacak şekilde tepsiye yerleştirin.
5
Kaburgaların üstüne ikinci bir folyo tabakası örtün. Her iki tabakanın kenarlarını bir kese oluşturacak şekilde kıvırın. (Daha küçük kaburga parçaları kullanıyorsanız, her birini ayrı ayrı folyoya sarın.)
6
Et yumuşayana kadar, yaklaşık 3-4 saat, kaburgaların etlilik derecesine bağlı olarak, fırında pişirin.
7
Üstteki folyoyu dikkatlice çıkarın ve kaburgaları etli kısmı yukarı bakacak şekilde çevirin.
8
Kaburgaları barbekü sosuyla fırçalayın ve fırın sıcaklığını 250 dereceye veya ızgara ayarına getirin.
9
Kaburgaları tekrar fırına koyun ve sos yüzeyde kabarcıklar oluşturup karamelize olana kadar yaklaşık 5 dakika ızgarada tutun. AFİYET OLSUN
Comments