top of page
Admin

FIRINDA DANA SIRT KABURGA TARİFİ

İçindekiler

  • 2 dilim (yaklaşık 3 pound) dana sırt kaburga

  • ¼ su bardağı koyu esmer şeker

  • 2 yemek kaşığı füme kırmızı biber

  • 1 yemek kaşığı tatlı veya sade kırmızı toz biber

  • 2 yemek kaşığı sarımsak tozu

  • 2 yemek kaşığı soğan tozu

  • 1 yemek kaşığı acı biber tozu

  • ¼ su bardağı kosher tuzu

  • 1 yemek kaşığı karabiber

  • 1 yemek kaşığı beyaz biber

  • 2 çay kaşığı kırmızı biber

  • 1 tatlı kaşığı kimyon

  • 1 su bardağı seçtiğiniz barbekü sosu


HAZIRLANIŞI

  • 1

    Fırını 120 dereceye ısıtın.

  • 2

    Küçük bir kasede baharatları ve şekeri birleştirin ve iyice karıştırın.

  • 3

    Kaburgaları kuru karışımla kaplayın ve yapışması için bastırın.

  • 4

    Kenarları yüksek bir fırın tepsisine alüminyum folyo serin ve kaburgaları kemikli tarafı yukarı bakacak şekilde tepsiye yerleştirin.

  • 5

    Kaburgaların üstüne ikinci bir folyo tabakası örtün. Her iki tabakanın kenarlarını bir kese oluşturacak şekilde kıvırın. (Daha küçük kaburga parçaları kullanıyorsanız, her birini ayrı ayrı folyoya sarın.)

  • 6

    Et yumuşayana kadar, yaklaşık 3-4 saat, kaburgaların etlilik derecesine bağlı olarak, fırında pişirin.

  • 7

    Üstteki folyoyu dikkatlice çıkarın ve kaburgaları etli kısmı yukarı bakacak şekilde çevirin.

  • 8

    Kaburgaları barbekü sosuyla fırçalayın ve fırın sıcaklığını 250 dereceye veya ızgara ayarına getirin.

  • 9

    Kaburgaları tekrar fırına koyun ve sos yüzeyde kabarcıklar oluşturup karamelize olana kadar yaklaşık 5 dakika ızgarada tutun. AFİYET OLSUN

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

FIRINDA SOMON

MALZEMELER 2 dilim somon Yarım çay bardağızeytinyağı 2 diş sarımsak 1 adet limon suyu 1 Demet dereotu 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI...

PIRASA YEMEĞİ (ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI)

MALZEMELER 4 sap orta boy pırasa 2 adet orta boy havuç 2 yemek kaşığı pirinç 1 adet limonun suyu 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu...

BARBUNYA YEMEĞİ

Malzemeler: Yarım kg taze barbunya 1 adet kuru soğan 1 havuç 1 patates 1 domates 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım çay...

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page