top of page
Admin

ERİŞTE TARİFİ

Malzemeler:


  • 1 paket (250 gr.) Erişte

  • 2 litre (10 su bardağı) su

  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

  1. 2 Litre su kaynatılır.

  2. İçerisine 1 paket Erişte boşaltılarak 20 dakika haşlanır.

  3. Haşlanmış olan erişte süzülür.

  4. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine tereyağlı, peynirli ve soslu hazırlanmış malzeme gezdirilir.

  5. Arzuya göre baharat çeşitleri de serpiştirilerek servis yapılır.


İSTEĞE BAĞLI SOSLAR

Kaşar Peynirli Erişte Sosu

Malzemeler:


  • 200 gr. Mantar

  • 50 gr. Tereyağı

  • 100 ml. tavuk suyu

  • 20 ml. zeytinyağı

  • 20 gr. Dolmalık fıstık

  • 100 gr. kaşar peyniri (rendelenmiş)

  • 150 ml. Krema

  • 1 adet yumurta

Hazırlanışı:

  1. Dolmalık fıstığı renkleri dönene kadar kavurun.

  2. Zeytinyağında küp şeklinde doğranmış soğan ve ince kıyılmış 2 diş sarımsağı kavurun.

  3. İnce doğranmış mantarı ekleyin.

  4. Krema ve tavuk suyu ilave edip 10 dakika pişirin.

  5. 1 adet yumurtayı çırpın ve sosa azar azar ilave edin.

  6. Kavrulmuş fıstık tuz ve taze çekilmiş karabiberi ekleyin.


B-Kıymalı-Domatesli Erişte Sosu

Malzemeler:


  • 250 gr. kıyma

  • 250 gr. domates

  • 1 adet kırmızı dolmalık biber

  • 2 adet tatlı yeşil sivri biber

  • 1 diş sarımsak

  • 5 adet yumurta büyüklüğünde soyulmuş domates

  • 1 silme yemek kaşığı biber salçası

  • 2 orta boy soğan

  • Tuz

Hazırlanışı:

  1. Biberleri ve sarımsağı ve soğanı olabilecek en ince şekilde kıyın.

  2. Yağı derin tavaya atın ve ısıtın.

  3. Arkasından soğanları kızmış yağa atın biraz kızarttıktan sonra kıyılmış biberi ve kıyılmış sarımsağı tavaya ekleyip kızartın.

  4. Ardından kıymayı ekleyip iyice kavurun.

  5. Bu karışıma biber salçasını katıp biraz birlikte kavurduktan sonra ince kıyılmış kabuksuz domatesleri ekleyin ve tuzunu atın.

  6. Bir bardak su ekleyin. İyice pişirin.

  7. Pişmiş eriştenin üzerine sostan önce sarımsaklı yoğurt dökerseniz daha nefis bir sos karışımı olacaktır. AFİYET OLSUN

2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

FIRINDA SOMON

MALZEMELER 2 dilim somon Yarım çay bardağızeytinyağı 2 diş sarımsak 1 adet limon suyu 1 Demet dereotu 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI...

PIRASA YEMEĞİ (ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI)

MALZEMELER 4 sap orta boy pırasa 2 adet orta boy havuç 2 yemek kaşığı pirinç 1 adet limonun suyu 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu...

BARBUNYA YEMEĞİ

Malzemeler: Yarım kg taze barbunya 1 adet kuru soğan 1 havuç 1 patates 1 domates 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım çay...

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page