Malzemeler:
1 paket (250 gr.) Erişte
2 litre (10 su bardağı) su
1 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
2 Litre su kaynatılır.
İçerisine 1 paket Erişte boşaltılarak 20 dakika haşlanır.
Haşlanmış olan erişte süzülür.
Servis tabağına alındıktan sonra üzerine tereyağlı, peynirli ve soslu hazırlanmış malzeme gezdirilir.
Arzuya göre baharat çeşitleri de serpiştirilerek servis yapılır.
İSTEĞE BAĞLI SOSLAR
Kaşar Peynirli Erişte Sosu
Malzemeler:
200 gr. Mantar
50 gr. Tereyağı
100 ml. tavuk suyu
20 ml. zeytinyağı
20 gr. Dolmalık fıstık
100 gr. kaşar peyniri (rendelenmiş)
150 ml. Krema
1 adet yumurta
Hazırlanışı:
Dolmalık fıstığı renkleri dönene kadar kavurun.
Zeytinyağında küp şeklinde doğranmış soğan ve ince kıyılmış 2 diş sarımsağı kavurun.
İnce doğranmış mantarı ekleyin.
Krema ve tavuk suyu ilave edip 10 dakika pişirin.
1 adet yumurtayı çırpın ve sosa azar azar ilave edin.
Kavrulmuş fıstık tuz ve taze çekilmiş karabiberi ekleyin.
B-Kıymalı-Domatesli Erişte Sosu
Malzemeler:
250 gr. kıyma
250 gr. domates
1 adet kırmızı dolmalık biber
2 adet tatlı yeşil sivri biber
1 diş sarımsak
5 adet yumurta büyüklüğünde soyulmuş domates
1 silme yemek kaşığı biber salçası
2 orta boy soğan
Tuz
Hazırlanışı:
Biberleri ve sarımsağı ve soğanı olabilecek en ince şekilde kıyın.
Yağı derin tavaya atın ve ısıtın.
Arkasından soğanları kızmış yağa atın biraz kızarttıktan sonra kıyılmış biberi ve kıyılmış sarımsağı tavaya ekleyip kızartın.
Ardından kıymayı ekleyip iyice kavurun.
Bu karışıma biber salçasını katıp biraz birlikte kavurduktan sonra ince kıyılmış kabuksuz domatesleri ekleyin ve tuzunu atın.
Bir bardak su ekleyin. İyice pişirin.
Pişmiş eriştenin üzerine sostan önce sarımsaklı yoğurt dökerseniz daha nefis bir sos karışımı olacaktır. AFİYET OLSUN
Comments