Dalyan Köfte için
Malzemeler
750 gr dana kıyması
750 gr koyun kıyması
2 dilim bayat ekmek içi
2 soğan
4 yumurta
3 havuç
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
Domatesli sos için
30 gr margarin
Yarım su bardağı un
2 çorba kaşığı domates püresi
5 su baradağı et suyu
Dalyan Köfte
Nasıl Yapılır
Ekmek içini ıslatıp elinizle ufalayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Soğanların kabuklarını soyup rendeleyin.
Havuçları temizleyip diri kıvamda haşlayın. Yumurtaların ikisini katı kıvamda haşlayın.
Kıymaları bir kaba alıp yoğurun. Ekmek içi, maydanoz, soğan, kimyon, 2 yumurta, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurmaya devam edin.
Köfteli harcını düz bir zemin üzerine alıp dikdörtgen şeklinde açın. Ortasına yumurta ve havucu yerleştirin.
Rulo şekline getirin. Fırın kabına yerleştirip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Köftenin pişen suyunu bir kaba ayırın.
Domatesli sos için, margarini bir tavaya alıp ısıtın. Unu ilave edin. Köftenin suyundan azar azar ilave edip unu kavurmaya devam edin.
Domates püresini ekleyip bir taşım kaynatın. Et suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
Sosu ocaktan alın. Köfteyi servis tabağına alıp dilimleyin. Sosu üzerine gezdirip servis yapın.
Comments