top of page
Admin

BOR SÖĞÜRME

Bor Söğürme için

Malzemeler

  • 2 kg kuzu eti (but ve kemikli kaburga kısmından)

  • 9-10 tane yeşil biber

  • 9-10 tane sarımsak

  • Kuyruk yağı

  • Tuz

Bor Söğürme

Nasıl Yapılır

  1. Kuzu but kısmından yaprak şeklinde ince kesilir.

  2. Kuzunun kaburga kısmı kemikli olarak kullanılır.

  3. Tepsiyi yağlayıp önce yeşil biberler dizilir.

  4. Aralarına sarımsaklar yerleştirilir.

  5. Üzerine etler yerleştirilir.

  6. Tuz serpilip ara ara karıştırılarak odun ateşinde 45 dakika pişirilir.

  7. Etler suyunu salıp çektikten sonra ve hafifçe kızardıktan sonra servis yapılır.


6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

FIRINDA SOMON

MALZEMELER 2 dilim somon Yarım çay bardağızeytinyağı 2 diş sarımsak 1 adet limon suyu 1 Demet dereotu 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI...

PIRASA YEMEĞİ (ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI)

MALZEMELER 4 sap orta boy pırasa 2 adet orta boy havuç 2 yemek kaşığı pirinç 1 adet limonun suyu 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu...

BARBUNYA YEMEĞİ

Malzemeler: Yarım kg taze barbunya 1 adet kuru soğan 1 havuç 1 patates 1 domates 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım çay...

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page