Malzemeler:
Yarım kg taze barbunya
1 adet kuru soğan
1 havuç
1 patates
1 domates
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
2-3 dal maydanoz
Tuz
Hazırlanışı:
Barbunyaları sudan geçirelim ve sonra bir tencereye alalım ve kaynatalım. Barbunyalar yumuşamaya başlayınca da suyunu süzerek kenara alalım.
Bir tencereye zeytinyağı, verevli, ince doğranmış havuçları, yemeklik doğradığımız soğanları ekleyerek kavurun. Soğanları, ezilmiş sarımsağı, küp küp doğradığımız patatesi ekleyelim. Salçayı da ilave edip birkaç kez daha kavuralım.
Barbunyaları da tencereye ekleyelim ve bir tatlı kaşığı şekeri üzerine serpiştirelim.
Suyunu ve tuzunu ekleyip kaynamaya bırakalım. Barbunyalar yumuşayana kadar ocaktan almayalım. Bu sırada suyunu fazlaca çekme ihtimaline karşı elimizin altında kaynar su bulunduralım. İhtiyaç olursa kontrollü bir şekilde azar azar su ekleyebilirsiniz.
Yemek piştiğinde ocağın altını kapatıp ılıdığında servis edebiliriz.
Comments