top of page
Admin

BARBUNYA YEMEĞİ

Malzemeler:

Yarım kg taze barbunya

1 adet kuru soğan

1 havuç

1 patates

1 domates

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı toz şeker

Yarım çay bardağı zeytinyağı

2 su bardağı su

2-3 dal maydanoz

Tuz

Hazırlanışı:

Barbunyaları sudan geçirelim ve sonra bir tencereye alalım ve kaynatalım. Barbunyalar yumuşamaya başlayınca da suyunu süzerek kenara alalım.

Bir tencereye zeytinyağı, verevli, ince doğranmış havuçları, yemeklik doğradığımız soğanları ekleyerek kavurun. Soğanları, ezilmiş sarımsağı, küp küp doğradığımız patatesi ekleyelim. Salçayı da ilave edip birkaç kez daha kavuralım.

Barbunyaları da tencereye ekleyelim ve bir tatlı kaşığı şekeri üzerine serpiştirelim.

Suyunu ve tuzunu ekleyip kaynamaya bırakalım. Barbunyalar yumuşayana kadar ocaktan almayalım. Bu sırada suyunu fazlaca çekme ihtimaline karşı elimizin altında kaynar su bulunduralım. İhtiyaç olursa kontrollü bir şekilde azar azar su ekleyebilirsiniz.

Yemek piştiğinde ocağın altını kapatıp ılıdığında servis edebiliriz.

3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

FIRINDA SOMON

MALZEMELER 2 dilim somon Yarım çay bardağızeytinyağı 2 diş sarımsak 1 adet limon suyu 1 Demet dereotu 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI...

PIRASA YEMEĞİ (ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI)

MALZEMELER 4 sap orta boy pırasa 2 adet orta boy havuç 2 yemek kaşığı pirinç 1 adet limonun suyu 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu...

EV YAPIMI YOĞURT TARİFİ

gerekli malzemeler: 3 litre çiğ süt, Taze yoğurt (maya için), Süt termometresi, Polar örtü veya sofra bezi (sarmak için). Ev yoğurdu...

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page