top of page
Admin

BALIKLI PAY

Balıklı Pay için

Malzemeler

  • 5 adet patates

  • 400 ml süt

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı un

  • 2 adet taze soğan

  • 350-400 gr morina, somon, füme mezgit balığı vb.

  • 1 çay kaşığı hardal

  • 1 çay bardağı konserve mısır

  • 1 su bardağı ıspanak

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar 


Balıklı Pay

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle soyulmuş ve ikiye bölünmüş patatesleri kaynayan suyun içerisine alın yumuşayana kadar pişirin.

  2. Pişirdiğiniz patatesleri süzün.

  3. Bir kabın içerisine patatesleri alın üzerine bir miktar süt, tereyağı ve karabiber ilave edip güzelce karıştırın.

  4. Geniş bir tavaya tereyağı, un dilimlenmiş taze soğanı ilave edin, tereyağı eriyene kadar karıştırın.

  5. Bir çırpma teli kullanarak üzerine yavaş yavaş 400 ml süt ilave edin.

  6. Devamlı karıştırarak kaynatmaya başlayın.

  7. Kıvam alıp koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatın. 

  8. İçerisine balık, hardal, konserve mısır ve donuk ıspanakları ekleyin güzelce harmanlayın.

  9. Fırına dayanıklı bir kabın içerisine alın ve üzerine patatesleri ilave edin.

  10. En üst kısmına ise rendelenmiş kaşarları serpiştirin.

  11. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin.

  12. Fırından çıkan Balıklı pay servise hazır, Afiyet olsun.


1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

FIRINDA SOMON

MALZEMELER 2 dilim somon Yarım çay bardağızeytinyağı 2 diş sarımsak 1 adet limon suyu 1 Demet dereotu 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI...

PIRASA YEMEĞİ (ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI)

MALZEMELER 4 sap orta boy pırasa 2 adet orta boy havuç 2 yemek kaşığı pirinç 1 adet limonun suyu 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu...

BARBUNYA YEMEĞİ

Malzemeler: Yarım kg taze barbunya 1 adet kuru soğan 1 havuç 1 patates 1 domates 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım çay...

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page